dag 1: 40 dagen vega

Aantal dagen vega: 1/40
Aantal zondige dagen: 0/6

Okay, mijn titel is 40 dagen vega, maar ik bedoel 40 dagen geen vlees.
Vandaag is het aswoensdag en daarmee het begin van de 40 dagen tijd. En daarmee begint dus ook mijn 40 dagen vega. Vandaag begon dat met een pasta recept en wel: Pompoenpasta. Bij het recept stond een bereidingstijd van 30 minuten, wat ik eerst niet begreep. Zoveel handelingen hoefde ik niet te doen, en de bak en kooktijd is niet lang. Ik begreep het pas toen ik de pompoen ging schillen, wat een verschrikkelijk werk is dat, dat gun je bijna je ergste vijand niet. Gelukkig deed ik maar een deel van de pompoen en viel het nog mee. Het recept was in ieder geval simpel (op het schillen van de pompoen na) en lekker.
Zie hier het recept:

Pompoen pasta:

Bereidingstijd: 30 min. (hangt ervan af hoe goed je mes is en hoe snel je de pompoen kan schillen)

prijs: 2,39 (zonder olijfolie pasta, knoflook en kaas dit had ik nog)

Benodigdheden: (voor 2 personen/2 dagen)
215 g flespompoen
olijfolie
150 g macaroni (of andere pasta)
1 a 2 tenen knoflook (fijngesneden)
1/5 bakje salie (blaadjes in reepjes)
50 g geraspte parmezaanse kaas (kan ook andere geraspte kaas als je dat in huis hebt)
extra vierge olijfolie

collage_21

Bereiden:

Schil de flespompoen met een dunschiller of scherp mes. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit olie in een koekenpan en bak de pompoen 5 min. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de knoflook en salie na 5 min. toe aan de pompoen en bak alles nog 5 min.

Voeg de helft van de kaas toe aan de pompoen en bak 1 min mee.

Giet de pasta af, maar vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta met de pompoen en voeg een paar eetlepels kookvocht toe voor een smeuïg mengsel. Serveer de pasta met de rest van de kaas en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!

Liefs Jetske

Plaats een reactie